Čiščenje in vzdrževanje

Tukaj najdete vse informacije glede čiščenja in vzdrževanja vaših novih R-tek puzzle talnih oblog. V primeru, da imate dodatna vprašanja nas lahko vedno kotaktirate preko spletnega obrazca ali pa s sporočilom na info@sestavi-tla.si.

Najprej varnost

Kot odgovoren delodajalec morate poskrbeti za varnost in dobro počutje zaposlenih. Umazana notranja in zunanja tla lahko povzročijo hude nezgode. V splošnem ročno brisanje in čiščenje industrijskih tal ne zadoščata za ohranjanje sprejemljivega standarda čistoče in varnosti za vaše zaposlene in stranke. Spolzke in umazane površine lahko povzročijo spotikanje, zdrse in padce, katerih posledica so lahko resne telesne poškodbe ali nezmožnost za delo. V najslabšem primeru lahko škodujejo vašemu osebnemu in poslovnemu ugledu.

Prvi vtisi ostanejo

Čistoča tal vaših notranjih in zunanjih poslovnih površin je pogosto ena prvih stvari, ki jih obstoječe in morebitne nove stranke opazijo, ko obiščejo vaše prostore. Stranke, ki vidijo skrbnost in pozornost, ki ju namenjate tlom svojih poslovnih površin, to naravno povežejo s skrbnostjo in pozornostjo, ki ju namenjate delu, ki ga opravite zanje. Prav tako pa lahko umazana, nevarna in neurejena tla posredujejo nasprotno sporočilo ter odvrnejo stranke.

Življenjska doba tal

Zamenjava vaših industrijskih tal je zelo drag poseg in lahko povzroči večje motnje v produktivnosti. Sčasoma se zaradi čezmerne umazanije tla lahko poškodujejo in postanejo nevarna in takrat vam ne preostane nič drugega, kot da jih zamenjate. Vendar lahko z rednim specializiranim industrijskim čiščenjem znatno podaljšate življenjsko dobo talnih oblog Ecotile, hkrati pa poskrbite za varnost svojih zaposlenih in strank. Obenem s tem preložite tudi motnje in stroške, ki nastanejo pri zamenjavi industrijskih tal.

Kako lahko zaščitite svoja tla pred poškodbami in umazanijo

V splošnem se s čiščenjem tal podaljša njihova življenjska doba in izboljša videz ter poveča varnost vseh, ki tla uporabljajo. Dodatni ukrep za zaščito tal je uporaba zaščitnih podlog pod pohištvom za zaščito pred praskami in drugimi poškodbami ter namestitev nosilnih koles na težje predmete, da na tleh ne nastanejo vdolbine. Priporočamo tudi preproge na vhodih, visokozmogljive talne preproge WaterHog, ki lahko zadržijo do 85 odstotkov vode iz pnevmatik viličarjev, poleg tega pa ujamejo smeti in umazanijo, da se ta ne vleče po tleh.

puzzle talne obloge

V primeru razlitja morate čim prej pobrisati vse razlite tekočine, da tla ne postanejo spolzka in ne nastanejo madeži. Pri vsakodnevnem čiščenju tal je priporočljivo upoštevati naša priporočila za uporabo čistil, ki jih lahko najdete v prilogi tega članka. Ti izdelki so izdelani posebej za vzdrževanje in čiščenje industrijskih talnih oblog Ecotile.

Obstajajo tudi stvari, ki se jim lahko izognete, kar pripomore k čiščenju in vzdrževanju tal ter preprečuje nastanek dolgoročne škode. Tako se na primer izogibajte stiku tal z izdelki na silikonski osnovi, saj lahko tla postanejo zelo spolzka. To vključuje tudi izdelke, kot so čistila za steklo in pohištvo. Poleg tega lahko neodobrena čistila za industrijske površine vsebujejo škodljive snovi, ki lahko vplivajo na videz in lastnosti vaših tal.

Vročina lahko močno poškoduje talne obloge

Najbolje se je izogibati stiku tal z vročimi predmeti, kot so ogorki ali iskre pri varjenju. Treba je povedati, da je ena od največjih prednosti sistemov talnih plošč za medsebojno spajanje, da se lahko poškodovane ali obarvane plošče zamenjajo v nekaj minutah. Pri pohištvu in napravah se izogibajte vlečenju ali drsanju po tleh ter jih dvignite ročno ali s pomočjo viličarja, kjer je to mogoče. Če uporabljate preproge, se je najbolje izogibati predmetom z gumijasto podlago ali pohištvu z gumijastimi nogami, saj je znano, da guma sčasoma povzroča obarvanje tal.

Naš priporočeni načrt čiščenja

Za optimalno čiščenje in vzdrževanje industrijskih tal je priporočljivo uvesti načrt rednega čiščenja z uporabo naših priporočenih čistil – izdelki in oprema za čiščenje/poliranje tal.

Za vsakodnevno čiščenje tal je izjemno primerno večnamensko čistilo Dr. Schutz, saj odbija umazanijo, je odporno proti drsenju in je antistatično.

Za intenzivnejše čiščenje industrijskih tal je zasnovano čistilo za intenzivno čiščenje tal Dr. Schutz, ki s tal očisti in odstrani vso umazanijo, smeti, masti ali tesnilna sredstva, ne da bi poškodovalo tla. Čistilo odstranjuje ostanke lepil, gradbeno umazanijo ali ostanke izdelkov za nego.

Za dolgoročno zaščito tal priporočamo poliranje tal. Več informacij o sredstvih za poliranje in zaključno obdelavo najdete spodaj.

Vsi ti izdelki so vključeni v kompletu za nego talnih oblog Ecotile, ki vključuje tudi Padmaster, visokozmogljivo čistilno blazinico in blazinico za pohištvo za profesionalno nanašanje teh izdelkov. Obrnite se na nas še danes, če želite naročiti komplet za nego talnih oblog Ecotile.

Uporaba Kärcherjevega polirno-sušilnega stroja – stroji za čiščenje industrijskih talnih površin

Za profesionalne rezultate, s katerimi boste dosegli največ od svojih talnih oblog Ecotile, priporočamo uporabo Kärcherjevega polirno-sušilnega stroja.

čiščenje in vzdrževanje puzzle talnih oblog
Kärcher proizvaja različne zmogljive stroje za čiščenje industrijskih talnih površin, ki so primerni za vse velikosti talnih površin. Kärcherjev polirno-sušilni stroj lahko sočasno čisti in suši vaša tla, da ta postanejo ultravarna in ultraučinkovita. Kärcherjevi stroji imajo posebno, namensko čistilno funkcijo za obvladovanje različnih nalog čiščenja tal, vključno z betonskimi tlemi, linolejem, ploščicami, marmorjem in varnostnimi talnimi oblogami, če naštejemo le nekatere.
Ima odstranljiv rezervoar z razdelilnim trakom za vodo, ki ga je mogoče preprosto očistiti in ga lahko napolnite v katerem koli nizkem umivalniku. Njegove električne komponente so lahko dostopne in so zasnovane z upoštevanjem najboljše ergonomije pri čiščenju. Omogoča preprosto shranjevanje in premikanje ter vključuje veliko opreme, vključno z zmožnostjo zmanjšanja višine stroja s potisnim ročajem, ki se lahko zloži v obeh smereh.

Uporabite polirno sredstvo ali sredstvo za zaključno obdelavo talnih površin

Polirno sredstvo je drugačno od sredstva za zaključno obdelavo, saj prodre v talno oblogo in jo zaščiti kot pregrada za madeže. Sredstvo za zaključno obdelavo ustvari zaščitni in nevidni sloj na površini tal.
Poliranje predstavlja dolgoročno zaščito tal. Obstaja več dejavnikov, ki določajo, kako pogosto je treba tla polirati, na primer: iz česa so tla izdelana, pogostost in vrsta prometa, kemikalije in olja, ki so lahko prisotna. Sčasoma lahko polirno sredstvo izgubi svoj učinek, zato je zelo pomembno, da vzdržujete čistilni režim, ki zaščiti tla pred ostrimi delci, na primer peskom, ki lahko poškoduje polirno sredstvo. Naša priporočena polirna sredstva lahko najdete v naših smernicah za čiščenje

Zamenjava poškodovanih ali obrabljenih talnih plošč

Kljub uporabi prave opreme in čistil za zaščito in vzdrževanje talnih oblog Ecotile se lahko talne plošče sčasoma poškodujejo ali obrabijo.
Na srečo so talne obloge Ecotile izdelane iz talnih plošč za medsebojno spajanje, zato je mogoče poškodovane ali obrabljene talne plošče preprosto zamenjati z novimi brez negotovosti, da je treba zamenjati večje odseke talne površine.