Najboljša alternativa za talne obloge iz epoksi smole

Iščete talne obloge iz epoksi smole, a bi radi raziskali svoje možnosti za druge alternative? Ne iščite več – talne plošče za medsebojno spajanje so odlična alternativa za talne obloge iz epoksi smole in tukaj so razlogi, zakaj razmislite o njih:

Epoksi

talne obloge iz epoksi smole

R-Tile

puzzle talne obloge

Primerjava talnih oblog iz epoksi smole in puzzle talnih oblog

Epoksi smola potrebuje veliko časa za strjevanje, včasih tudi do šest tednov, kar pomeni, da se lahko pojavijo razpoke in nepopolnosti, če v tem začetnem času niste pazljivi. Nasprotno so talne plošče za medsebojno spajanje nameščene hitro in preprosto, zahtevajo minimalno pripravo talne podlage in se lahko namestijo na vlažne in neravne talne podlage. Talne plošče za medsebojno spajanje ne zahtevajo nobenega časa za posedanje, zato lahko delo s paletnimi vozički ipd. nadaljujete takoj po namestitvi.

Pri izvedbi talnih oblog iz epoksi smole so potrebne tudi izkušnje, saj je čas mešanja in vlivanja raztopine bistvenega pomena in je pogosto bolje prepustiti izvedbo profesionalnim izvajalcem, da ne pride do napak, ki jih je težko odpraviti. Nasprotno za namestitev talnih plošč za medsebojno spajanje niso potrebne nobene izkušnje, postopek je zelo preprost, če imate pravo orodje in zdravo pamet!

Talnih oblog iz epoksi smole ni mogoče izvajati pri nizkih temperaturah, potrebni so dragi sistemi ogrevanja, s katerimi prostor in tla ogrejete na ustrezno temperaturo. Nasprotno je mogoče talne plošče za medsebojno spajanje namestiti pri kateri koli temperaturi. Priporočljivo je, da talne plošče 24 ur aklimatizirate na specifično temperaturo v prostoru, vendar se to ne nanaša na točno določeno temperaturo.

Raven vlage lahko vpliva na obstojnost talnih oblog iz epoksi smole, saj te po strjevanju niso več prepustne in lahko vsaka vlaga, ujeta pod njimi, z izparevanjem povzroča težave, saj nastajajo mehurčki ali razpoke, ki lahko zahtevajo popravilo. Nasprotno so talne plošče za medsebojno spajanje izredno obstojne in trpežne in imajo 25-letno garancijo proti obrabi.

Glavne prednosti puzzle talnih oblog

Galerija inštalacij puzzle talnih oblog

Kamen

Les